În penitenciar, în rândul persoanelor private de libertate, autoagresiunile reprezintă o formă des întâlnită de exprimare a emoţiilor negative, a tensiunilor şi frustrărilor acumulate în greul proces de adaptare la mediul carceral. Evident că această patologie apare la persoane cu o structură a personalităţii instabilă sau cu tulburări grave ale personalităţii. (...)"> Edem al feţei de etiologie neprecizată - Viața Medicală
Newsflash
Ars Medici

Edem al feţei de etiologie neprecizată

de Dr. Narcisa LAZAR - iul. 29 2011
Edem al feţei de etiologie neprecizată

   În penitenciar, în rândul persoanelor private de libertate, autoagresiunile reprezintă o formă des întâlnită de exprimare a emoţiilor negative, a tensiunilor şi frustrărilor acumulate în greul proces de adaptare la mediul carceral. Evident că această patologie apare la persoane cu o structură a personalităţii instabilă sau cu tulburări grave ale personalităţii. (...)

   În penitenciar, în rândul persoanelor private de libertate, autoagresiunile reprezintă o formă des întâlnită de exprimare a emoţiilor negative, a tensiunilor şi frustrărilor acumulate în greul proces de adaptare la mediul carceral. Evident că această patologie apare la persoane cu o structură a personalităţii instabilă sau cu tulburări grave ale personalităţii. Totuşi, majoritatea autoagresiunilor constau în plăgi tăiate ale tegumentelor şi ţesuturilor (fiind uşor detectabile) sau în înghiţirea de obiecte ascuţite (lame, cuie, resturi de unghiere etc.), cu manifestări acute, în urma cărora pacientul ajunge să primească îngrijiri medicale în timp util, medicul putând de cele mai multe ori să-i salveze viaţa. În cazuri foarte rare, pacienţii găsesc metode de autoagresiune atât de ingenios alese şi disimulează simptomatologia atât de mult, încât medicul ajunge cu greu la diagnosticul de boală autoprovocată, după multiple investigaţii de specialitate (uneori chiar examinări CT, IRM, endoscopii digestive, angiografii etc.) şi consulturi multiple din partea medicilor specialişti.
   Prezentăm un caz care merită o atenţie specială deoarece reprezintă exact o astfel de formă de autoagresiune extrem de rar întâlnită – practic primul caz publicat. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe