Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Drept la replică

   Am primit pe adresa redacţiei un drept la replică pentru o remarcă apărută în cadrul rubricii-pamflet „Între ghilimele“. Îl publicăm în continuare, alături de Ordinul ministrului sănătăţii nr. 34 din 9 ianuarie 2014, publicat în Monitorul Oficial din 13 ianuarie 2014, pentru modificarea Ord. m.s. nr. 1.446/2009 privind înfiinţarea Comisiei Naţionale de Etică (redenumită „Comisia Naţională de Bioetică a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale“) şi aprobarea componenţei acesteia, din care face parte şi un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române.

 

   „În săptămânalul personalului medico-sanitar Viaţa medicală (numărul 3 din ianuarie 2014), la rubrica Între ghilimele a apărut un text semnat cu iniţialele M.V.A. despre un presupus reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române în Comisia Naţională de Bioetică a Ministerului Sănătăţii.
   Pentru corecta informare a publicului cititor precizăm:
   Biserica Ortodoxă Română nu a avut niciodată un reprezentant oficial în Comisia Naţională de Bioetică a Ministerului Sănătăţii. De altfel, prin simpla consultare a listei membrilor acestei Comisii postată pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii se poate constata că nu există niciun reprezentant al Bisericii.
   În anul 2001, Sfântul Sinod a hotărât înfiinţarea Comisiei Naţionale Consultative a Bisericii Ortodoxe Române pentru probleme de bioetică, formată din teologi (ierarhi şi preoţi) cu studii şi preocupări în domeniu şi oameni de ştiinţă (medici şi cercetători).
   Scopul Comisiei Naţionale Consultative a Bisericii Ortodoxe Române pentru probleme de bioetică îl constituie cercetarea unor teme de bioetică (transplantul, eutanasia, avortul, eugenia, ingineria genetică etc.) din perspectivă teologică şi ştiinţifică în vederea redactării unor documente propuse Sfântului Sinod pentru adoptarea unor puncte de vedere oficiale ale Bisericii.
   Este regretabil că într-o publicaţie profesională care trebuie să informeze corect personalul medico-sanitar din România se dezinformează şi se ironizează importanţa acordată de Biserica Ortodoxă Română problemelor de bioetică.
 
Pr. Constantin Stoica,
consilier patriarhal, Biroul de presă al Patriarhiei Române“

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.