Continuu preocupaţi de performanţă, în beneficiul direct al pacienţilor, urologii români reuşesc să introducă în practica de zi cu zi tehnologii performante, care permit un diagnostic mai precoce al patologiei oncologice şi, implicit, tratamentul prompt şi în limite de siguranţă. Exemplar în acest sens este colectivul Clinicii de Urologie din Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ Bucureşti, condus de dl prof. dr. Petrişor Geavlete, care adaugă la seria de priorităţi naţionale din anii anteriori, diagnosticul cistoscopic utilizând lumina în bandă îngustă (narrow-band imaging – NBI). (...) "> Diagnosticul cistoscopic avansat al cancerului vezical - Viața Medicală
Newsflash
Ars Medici

Diagnosticul cistoscopic avansat al cancerului vezical

Diagnosticul cistoscopic avansat al cancerului vezical

   Continuu preocupaţi de performanţă, în beneficiul direct al pacienţilor, urologii români reuşesc să introducă în practica de zi cu zi tehnologii performante, care permit un diagnostic mai precoce al patologiei oncologice şi, implicit, tratamentul prompt şi în limite de siguranţă. Exemplar în acest sens este colectivul Clinicii de Urologie din Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“ Bucureşti, condus de dl prof. dr. Petrişor Geavlete, care adaugă la seria de priorităţi naţionale din anii anteriori, diagnosticul cistoscopic utilizând lumina în bandă îngustă (narrow-band imaging – NBI). (...)
 

   Cancerul de vezică urinară constituie o patologie importantă în Urologia modernă, ce implică dificile probleme de diagnostic şi tratament, cu impact semnificativ asupra prognosticului şi calităţii vieţii pacienţilor. În acest context, au fost cercetate variate metode de investigaţie şi operatorii, respectând tendinţa globală de ameliorare a acurateţii diagnostice şi de eficientizare a abordurilor terapeutice minim invazive.
   Clinica de Urologie a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan“ Bucureşti a căutat să vină în întâmpinarea progreselor tehnologice înregistrate de Urologia contemporană şi să introducă în România cele mai noi proceduri endourologice consacrate la nivel mondial. Totodată, în ultimele două decenii, clinica noastră a devenit un centru de referinţă în diagnosticul şi tratamentul cancerului vezical, beneficiind de o largă adresabilitate, extinsă la nivel naţional. Din această perspectivă, trebuie menţionată introducerea, în premieră naţională, a diagnosticului fotodinamic utilizând hexaminolevulinatul (decembrie 2007), precum şi a vaporizării bipolare cu plasmă a tumorilor vezicale (mai 2009).
   Anul 2010 a adus o nouă astfel de premieră, şi anume utilizarea, pentru prima dată în România, a tehnologiei NBI (narrowband imaging – lumină în bandă îngustă) în diagnosticul cistoscopic al cancerului vezical. NBI constituie un instrument de diagnostic optic folosit în endoscopie, ce îmbunătăţeşte contrastul dintre suprafaţa mucoasei şi elementele microvasculare constituente. Această tehnologie se bazează pe fenomenul prin care penetraţia luminii la nivelul mucoasei sporeşte odată cu creşterea lungimii de undă. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe