Newsflash
Ars Medici

Diagnostic fără simptome

de Dr. Cristian TEODORESCU - feb. 5 2016
Diagnostic fără simptome
     Prevenirea bolii Alzheimer se poate realiza încă dinainte cu douăzeci de ani de la apariția primelor semne clinice, conform unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Karolinska, publicat în revista Brain. Deși cauza atrofiei celulelor responsabile de memorie rămâne necunoscută, aceasta este precedată de o depunere în plăci de amiloid, acumularea proteinelor tau și apariția unor modificări inflamatorii care degradează conexiunile dintre neuroni.
     Numărul de astrocite atinge un nivel maxim atunci când placa de amiloid începe să prindă contur, iar funcția neuronală începe să se degradeze cu șapte ani înainte de apariția simptomatologiei.
     Aceste concluzii acreditează conceptul de profilaxie în patologia neurodegenerativă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe