Newsflash
Ars Medici

Cu optimism și energie

de Mircea TIMOFTE - ian. 4 2018
Cu optimism și energie
     Privind spre anul care se încheie, mi se pare util și transparent să parcurgem împreună un proces de evaluare a rezultatelor obținute de organizația noastră, în raport cu profesia pe care cu toții o practicăm. Atât în plan intern, cât și internațional ne-am respectat angajamentele, ne-am implicat cu profesionalism în toate sarcinile primite, ne-am remarcat datorită valorii profesionale și umane ale membrilor noștri. Desigur, nu tot ce ne-am propus a fost finalizat. Poate în termenele stabilite mai sunt zone în care trebuie să investim, dar am progresat constant, și asta îmi dă convingerea că anul 2018 va fi mai bun pentru organizație, deoarece avem potențialul necesar dezvoltării profesionale și organizaționale deopotrivă.
     Pentru anul 2018 ne-am propus extinderea relațiilor de colaborare cu partenerii din sectorul de sănătate, investiții în resurse umane la toate nivelurile – pentru garantarea dreptului pacientului la servicii de sănătate sigure, pe de altă parte –, creșterea motivației colegilor noștri de a rămâne în sistem. Nu în ultimul rând, trebuie subliniată importanța educației medicale continue, care este cheia atingerii multor obiective care privesc exercitarea profesiei, și vom investi în acest domeniu.
     Pe plan internațional, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a sprijinit participarea a trei colege la Congresul internațional al asistenților medicali din Barcelona, fiind reprezentat în cadrul conferinței de 140 de asistenți medicali din majoritatea județelor din România. De asemenea, organizația noastră a fost prezentă atât la întâlnirile convocate de Consiliul european al asistenților medicali, cât și la întâlnirile organizate sub umbrela profesiei de țările care au deținut președinția Uniunii Europene. Pentru că va veni și rândul României în 2019, anul viitor vom începe planificarea și organizarea acestei întâlniri, care va aduce majoritatea asistenților medicali șefi la noi în țară pentru a dezbate teme de interes pentru viitorul european al profesiei de asistent medical.
     Bilanțul la finalul anului ne ajută să creionăm traiectoria organizației pe anul viitor, depunând un efort susținut de a întreține procesele organizaționale eficiente și de a le îmbunătăți pe cele pe care le-am evaluat ca fiind neconforme cu ceea ce ne dorim pentru profesia noastră. În consecință, indicatorii de performanță pentru 2018 vizează educația medicală continuă, absorbția de fonduri europene și creșterea calității oricărui act medical oferit de asistenții medicali. În acest sens, viziunea OAMGMAMR este comună cu cea a Consiliului internațional al asistenților medicali, care a comunicat că tema pentru Ziua internațională a asistentului medical din 2018 va fi „Creșterea acoperirii serviciilor medicale la nivel global în tandem cu calitatea acestora”.
     „Asistenții medicali răspund nevoilor de sănătate ale oamenilor din toate mediile și pe toată durata vieții. Rolurile lor sunt fundamentale în realizarea mandatelor globale cum ar fi acoperirea universală de sănătate și obiectivele de dezvoltare durabilă“, transmite dr. Margaret Chan.
     Având în urmă un an bogat în realizări, să privim cu optimism și energie spre cel ce urmează și să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă alături de cei dragi. Sărbători fericite!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe