Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

COMPLICAŢIILE MEDICALE ALE TRATAMENTULUI CU MEDICAMENTE ANTIPSIHOTICE

Viața Medicală
Prof. dr. Peter MANU vineri, 29 aprilie 2011

   Pe lângă efectele terapeutice pentru care sunt prescrise, medicamentele au efecte secundare şi adverse nedorite şi greu de evitat, dar obligatoriu a fi cunoscute. Despre complicaţiile medicale ale tratamentului cu antipsihotice discută dl prof. dr. Peter Manu. (...)

   Sănătatea fizică a pacienţilor psihiatrici este precară, cu un risc mai ridicat de deces timpuriu decât persoanele fără afecţiuni mintale. Problema atinge cote maxime în cazul pacienţilor cu schizofrenie, care au o durată de viaţă semnificativ mai scurtă decât populaţia generală. Sărăcia, neglijarea socială, îngrijirea medicală improprie, obiceiurile de viaţă nesănătoase şi complicaţiile tratamentelor psihiatrice sunt principalii factori care contribuie la morbiditatea şi mortalitatea crescute ale pacienţilor cu afecţiuni psihiatrice cronice (1). În cadrul acestui studiu, vom descrie complicaţiile tratamentelor cu antipsihotice, indicând, totodată, şi cât de periculoase sunt acestea pentru viaţa pacienţilor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC