Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Ateroscleroza cervicală şi intracraniană şi displazia fibromusculară (2)

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 26 iunie 2015

    Incidenţa şi gravitatea aterosclerozei intracraniene au fost studiate în cadrul mai multor serii de autopsii. De exemplu, un studiu polonez, bazat pe necropsiile realizate la 600 de pacienţi neselectaţi, cu vârste între 11 şi 99 de ani, a descoperit următoarele: mai mult de două treimi din toate autopsiile au depistat ateroscleroză semnificativă, clasificată uşoară (29,8% din totalul cazurilor examinate), moderată (11,5%) sau severă (27,3%), fără a se observa o diferenţă semnificativă femei/bărbaţi; deloc surprinzător, extensia şi severitatea ateromului au crescut proporţional cu vârsta, începând cu a treia decadă de viaţă; vasele afectate cel mai sever au fost artera carotidă, porţiunile anterioară şi posterioară ale arterei bazilare (porţiunea intermediară fiind relativ intactă) şi arterele cerebrale medii la nivelul văii Sylviene. (…)


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 ianuarie 2021, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.