Newsflash
Ars Medici

dr. Valeriu Mihăilă

de - ian. 15 2010
dr. Valeriu Mihăilă

Colectivul redacţiei noastre se desparte cu regret de excepţionalul său colaborator, timp de aproape două decenii, dr. Valeriu Mihăilă, medic, scriitor şi publicist, decedat la 7 ianuarie 2010, după o scurtă dar grea suferinţă. Născut la 23 mai 1936, Valeriu Mihăilă a fost medic de laborator, apoi, până la pensionare, cercetător ştiinţific gr. II la Institutul de Cercetări Chimico-Farmaceutice din Bucureşti (ICCF), realizând importante studii asupra medicamentelor şi fiind coautor la peste 30 de brevete de invenţie. (...)

Pasiunea pentru literatură s-a născut din copilărie, a participat la diferite cenacluri literare, apoi a audiat cursuri la Facultatea de Filologie din Capitală, studiind limbi străine şi obţinând certificate de traducător pentru franceză, spaniolă şi engleză. Pentru operele traduse din autori cunoscuţi în şi din limba română, a fost primit, în 1990, ca membru al Uniunii Scriitorilor din România. La „Viaţa medicală“, dar şi la alte reviste, a publicat comentarii asupra noilor apariţii editoriale, precum şi recenzii ale unor periodice, îndeosebi profesionale, mult apreciate de cititorii noştri. În 2001, apare sub îngrijirea sa o nouă ediţie a cărţii lui Nicolae Kretzulescu, „Amintiri istorice“, de interes pentru iatroistorie. Din 1998, a fost membru al SMSPR.
   Deplângem pierderea unui om de o vastă cultură, de o mare corectitudine publicistică, optimist, în pofida vicisitudinilor vieţii sale, găsind întotdeauna, în varii situaţii, un cuvânt bun de spus, o încurajare. Transmitem familiei sale condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească!
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe