Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Anomalii în ecuaţia epilepsiei focale

Viața Medicală
Dr. Bogdan FLOREA vineri, 25 februarie 2011

   Electroencefalografia este cea mai utilă examinare recomandată pacienţilor cu suspiciune de epilepsie. Valoarea diagnostică nu constă doar în înregistrarea descărcărilor ictale specifice, din timpul crizelor clinice, ci şi a anomaliilor epileptiforme intercritice. EEG este indispensabilă pentru diagnosticul de status epileptic non-convulsiv sau în localizarea exactă a unui focar epileptogen premergătoare tratamentului chirurgical în cazul epilepsiei refractare la tratamentul medicamentos. Argumente şi exemple în acest sens aduce dl dr. Bogdan Florea, secretarul Societăţii de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România (ASNER), într-un interesant articol. (...)


 
 

   Electroencefalografia (EEG) este cea mai utilă şi cea mai comună examinare recomandată pacienţilor cu suspiciune de epilepsie. Valoarea diagnostică nu constă doar în înregistrarea descărcărilor ictale specifice din timpul crizelor clinice, ci şi a anomaliilor epileptiforme dintre crize. Decelează anomaliile focale responsabile de crizele epileptice şi face posibilă clasificarea tipurilor de criză, lucru esenţial în decizia terapeutică adecvată. EEG este indispensabilă pentru diagnosticul de status epileptic non-convulsiv sau în localizarea exactă a unui focar epileptogen premergătoare tratamentului chirurgical în cazul epilepsiei refractare la tratamentul medicamentos.
Prezentare de caz  (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.