Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Ars Medici

Afecţiuni genetice în etiologia accidentului vascular cerebral ischemic (1)

Viața Medicală
Acad. Constantin POPA vineri, 7 martie 2014

Accidentul vascular cerebral ischemic este, în principal, o afecţiune a vârstei mijlocii şi a celei înaintate. Există numeroşi factori de risc cunoscuţi, mulţi dintre aceştia fiind legaţi de stilul de viaţă – fumatul, dieta nesănătoasă etc. Cu toate acestea, există şi o serie de afecţiuni mendeliene (cu afectarea unei singure gene) care pot determina accident vascular cerebral (AVC) ischemic. Deşi rar întâlnite, este important ca aceste patologii să fie luate în considerare în diagnosticul diferenţial pentru AVC ischemic, în special atunci când pacientul nu prezintă factori de risc convenţionali. Este cazul tinerilor cu istoric familial de AVC sau alte afecţiuni asemănătoare. Este şi cazul celor care prezintă alte caracteristici ale unui sindrom specific cu determinism genetic.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC