Newsflash
Apariții editoriale

Virtuţi cu afine

de Dr. Mariana MINEA - apr. 9 2015
Virtuţi cu afine
    Revista Viaţă+Sănătate dedică numărul  din martie femeilor şi schimbării de anotimp. Ne reaminteşte că odihna şi relaxarea ne refac „resursele necesare victoriei“. Ne oferă sfaturi pentru o postură corectă şi pentru menţinerea autocontrolului şi temperanţei. Temperanţa este una dintre cele şase virtuţi umane majore propuse de doi psihologi americani care au elaborat un manual alternativ al DSM-ului, prin care pun accentul pe lucrurile bune din om. Temperanţa înseamnă moderaţie în lucrurile sănătoase şi abstinenţă de la ce nu este sănătos. Celelalte  virtuţi sunt înţelepciunea, curajul, omenia, dreptatea şi transcendenţa. Numai că măsura propusă pentru fortificarea autocontrolului, şi anume adoptarea de reguli şi de principii clare, cum ar fi, în exemplul dat, „Nu voi consuma cartofi prăjiţi sau îngheţată în următoarele trei luni, sub nicio formă“, poate să nu se potrivească tuturor. Pagina preferată rămâne cea de reţete, din care ne fac cu ochiul patru simpatice brioşe cu afine, de post, cu fulgi de ovăz, curmale, unt de susan (sau de arahide), banană, coriandru pudră, sos de mere şi afine proaspete sau congelate. Tentaţiile continuă cu o reţetă de humus cu măsline şi pătrunjel şi de supă de broccoli din care eu aş scoate drojdia şi amidonul alimentar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe