Newsflash
Apariții editoriale

Un volum practic pentru patologi și practicieni

de Prof. dr. Radu VLĂDĂREANU - dec. 2 2022
Un volum practic pentru patologi și practicieni

Parcurgerea cărţii „Senologia benignă” reprezintă o fericită economie de timp pentru cei care doresc să-și sporească și să-și aducă la zi cunoștinţele privind aspectele mamare benigne, cu evidenţe actualizate și recomandări pragmatice pentru practica zilnică.

coperta senologie benigna

Editura Medicală a publicat, recent, Senologia benignă (455 de pagini). Autorul, dr. Ștefan Voiculescu, promovează insistent recomandările de raportare standardizată (terminologia ghidurilor internaţionale, scor BIRADS, categorii nosologice, algoritmi de monitorizare și tratament, timpi operatori). De asemenea, sistematizează și expune ușor de înţeles datele uzuale în senologia benignă, cât să lărgească și să clarifice orizontul senologic pentru practician (fie el imagist sau clinician) sau patolog.

Sunt prezentate generalităţile dezvoltării, structurii și funcţionalităţii mamare, detaliile diagnosticului clinic și imagistic, biopsiile și marcajul lezional, tehnicile endoscopice, ablative și minim invazive, indicaţiile și tehnicile chirurgicale adaptate tipului de patologie, gradul de risc purtat de fiecare categorie nosologică.

În plus, sunt făcute menţiuni practice asupra dietei, susţinerii și îngrijirii sânului (inclusiv alegerea sutienului și dermatocosmeticelor potrivite). A unor aspecte și implicaţii psihologice, a prevenţiei antidisplazice și antineoplazice și a utilizării medicaţiei eficace în diversele afecţiuni benigne ale sânului. Toate acestea sunt bogat ilustrate de fotografii, grafice și desene color.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe