Newsflash
Apariții editoriale

Un volum pe măsura personajului

de Dr. Rodica Antohi - apr. 29 2022
Un volum pe măsura personajului

Cartea „Contemporani cu DAN SETLACEC” redă viaţă personajului, chiar din momentul în care începi să o citești.

Recenta apariţie editorială Contemporani cu DAN SETLACEC, adevărat florilegiu ţesut de condeiul unor colaboratori, apropiaţi și foști pacienţi ai profesorului, readuce în memoria noastră imediată personalitatea unuia dintre marii profesioniști, dascăli și oameni de cultură români ai secolului XX.

Contemporani cu DAN SETLACEC

Ce bucurie pentru suflet! Ce splendidă restituire a amintirii deloc cosmetizate a celui care nu s-a înscris în coordonatele obișnuite, care nu a acceptat compromisul și a rămas personajul dominat de o naturaleţe puţin comună!

Abordare originală

Graţie unei abordări originale, simple și nesofisticate, apropiată de dialogul curent, neobișnuită pentru scrierile biografice, redactorii cărţii, Dora Petrilă și dr. Virgil Răzeșu, au realizat o adevărată performanţă editorială. Ei au reușit să redea viaţă personajului, chiar din momentul în care pui mâna pe carte, după cum recunoștea cineva: „Setlacec stă să-ţi vorbească din poză, numele lui de pe copertă e mai strălucitor ca Soarele, literele dau să iasă din tipar. Și pe deasupra, are aerul acela american, atât de modern”.

Nimic mai adevărat. Este deosebit de viu sentimentul că în secundele următoare glasul profesorului îţi va mângâia auzul cu unele dintre vorbele sale deșucheate, care-i dădeau un farmec inegalabil.

Vedeta oricărei biblioteci

Grija pentru detalii, ţinuta editorială, hârtia și transcrierea tipografică de excepţie fac din volumul respectiv o vedetă potenţială a oricărui raft de bibliotecă. Nec plus ultra Asemenea cărţi n-ar trebui să lipsească din bibliotecile multora dintre noi și mai ales din ale acelora care socotesc că lumea începe și sfârșește cu ei.

Nu sunt cuvinte fără conţinut, fiindcă societatea în care trăim, a compromisurilor dăunătoare, face din ce în ce mai puţin pentru cei care ne-au fost modele și care au pus umărul la progresul societăţii și al medicinei noastre. Asemenea scrieri pot deveni la ordinea zilei. Nu reclamă decât interes și dragoste pentru înaintași și pentru cei din jurul nostru. Astfel, „Contemporani cu DAN SETLACEC” poate fi doar începutul unei serii permanentizate.

Citiți și: Memorialistica medicală, mai bogată cu o lucrare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe