Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Un volum de referinţă dedicat sănătăţii copilului

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 15 ianuarie 2021

Un colectiv de autori români cu o înaltă pregătire profesională și-au reunit eforturile în editarea unui tratat de pediatrie complet și complex, care se va dovedi un instrument util multor medici.

coperta tratat_de_pediatrie

De-a lungul timpului, orice medic de gardă știe că se poate confrunta cu pacienţi sau cu aparţinători nervoși, iar când bolnavul este copil, cu atât mai mult. Dar câţi s-au întrebat de unde vine această agresivitate?

„Medicul trebuie să înţeleagă (ceea ce uneori nu este deloc ușor) că cel mai adesea agresivitatea părinţilor este doar expresia anxietăţii, frustrării sau disperării de a fi lipsiţi de posibilitatea de control asupra destinului propriului copil”, aflăm din capitolul dedicat anamnezei în cartea „Tratat de pediatrie” (editura All).

Mai mult, „deoarece mulţi părinţi se tem că boala copilului lor poate duce la moarte, dar evită să abordeze subiectul, medicul poate identifica această temere în diverse moduri…”, adaugă autorii.

Acum aproximativ trei ani, câţiva specialiști din domeniul pediatriei s-au gândit că ar fi momentul să scrie și să publice o carte nouă, reprezentativă pentru specialitatea lor.

„Ideea a fost de a se realiza această lucrare la nivelul unui tratat, la care să contribuie specialiști în domeniu din generaţiile mai vechi (încă active și cu mulţi reprezentanţi de mare valoare), alături de colegi din generaţiile mai tinere, aflaţi la deplină maturitate profesională și știinţifică, pe cât posibil din toate centrele medicale universitare din ţară și chiar din diaspora”, ne mai spun autorii.

Astfel a apărut „Tratat de pediatrie”, în condiţii grafice deosebite, la Editura All – o lucrare amplă, de 26 de secţiuni care se întind pe aproape 2.000 de pagini, coordonată de Florea Iordăchescu, Adrian Ioan Georgescu, Ingrith-Crenguţa Miron și Otilia Mărginean. Multe capitole sunt tratate la un nivel excepţional, unele dintre ele fiind opera unor specialiști tineri de mare valoare și cu perspective de progres.

Cei mai câștigaţi din consultarea acestui tratat vor fi medicii care se pregătesc de susţinerea examenului de specialist în pediatrie sau de obţinere a titlului de medic primar, dar asta nu înseamnă că nu este o lucrare utilă studenţilor sau rezidenţilor.

Practic, toţi cei interesaţi de îngrijirea și ocrotirea copilului vor găsi aici informaţii preţioase – de la specificul anamnezei și al examenului clinic în pediatrie și până la informaţii de genetică medicală, nutriţie, boli ale tuturor aparatelor și sistemelor, inclusiv psihiatrie pediatrică.
Puteţi comanda volumul pe www.all.ro, la preţul de 499,73 de lei.

Etichete: Pediatrie pacienti pediatrici tratat pediatrie ingrijire copii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC