Newsflash
Apariții editoriale

Tratat internațional de chirurgie toracică

Tratat internațional de chirurgie toracică

Editura Springer a publicat, în luna octombrie a acestui an, tratatul internaţional de chirurgie toracică în două volume intitulat Thoracic Surgery: Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches.

Thoracic 1 Thoracic 2

Doi dintre editori sunt medici militari din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București: colonel medic dr. Claudiu Eduard Nistor – șeful secţiei clinice de chirurgie toracică și colonel medic dr. Adrian Ciuche, medic primar din aceeași secţie. Este pentru prima dată când doi chirurgi toracici români și-au adus contribuţia, în calitate de editori, la un tratat internaţional de chirurgie toracică, lucrare care va avea o largă distribuţie pe plan mondial, datorită prestigiului editurii Springer.

        În lista de autori se regăsesc medici din întreaga lume, inclusiv alţi medici români. Tratatul include date de anatomie combinate cu tehnici chirurgicale atât ale toracelui, cât și ale celor două regiuni de graniţă, cervico-toracică și toraco-abdominală. Informaţia medicală este adusă la zi interesând atât chirurgii toracici, cât și chirurgii cardiotoracici, cardiovasculari, generaliști, laringologi, chirurgii de transplant pulmonar, pe cei care abordează patologia glandelor endocrine, și, nu în ultimul rând, pe medicii anesteziști și pe cei implicaţi în utilizarea tehnicilor de asistare pulmonară extracorporală. Pe lângă medicii specialiști, tratatul se adresează și studenţilor la medicină și rezidenţilor din specialităţile mai sus menţionate, deoarece acesta include și o serie de exerciţii de învăţare și de întrebări de autoevaluare cu care se încheie fiecare capitol al tratatului.

        În cele 1.114 pagini, autorii celor 95 de capitole ale cărţii au reușit să îmbine într-un mod atractiv textul descriptiv cu imagini sugestive intraoperatorii de o calitate grafică deosebită.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe