Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tratat internațional de chirurgie toracică

Editura Springer a publicat, în luna octombrie a acestui an, tratatul internaţional de chirurgie toracică în două volume intitulat Thoracic Surgery: Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches.

Thoracic 1 Thoracic 2

Doi dintre editori sunt medici militari din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București: colonel medic dr. Claudiu Eduard Nistor – șeful secţiei clinice de chirurgie toracică și colonel medic dr. Adrian Ciuche, medic primar din aceeași secţie. Este pentru prima dată când doi chirurgi toracici români și-au adus contribuţia, în calitate de editori, la un tratat internaţional de chirurgie toracică, lucrare care va avea o largă distribuţie pe plan mondial, datorită prestigiului editurii Springer.

        În lista de autori se regăsesc medici din întreaga lume, inclusiv alţi medici români. Tratatul include date de anatomie combinate cu tehnici chirurgicale atât ale toracelui, cât și ale celor două regiuni de graniţă, cervico-toracică și toraco-abdominală. Informaţia medicală este adusă la zi interesând atât chirurgii toracici, cât și chirurgii cardiotoracici, cardiovasculari, generaliști, laringologi, chirurgii de transplant pulmonar, pe cei care abordează patologia glandelor endocrine, și, nu în ultimul rând, pe medicii anesteziști și pe cei implicaţi în utilizarea tehnicilor de asistare pulmonară extracorporală. Pe lângă medicii specialiști, tratatul se adresează și studenţilor la medicină și rezidenţilor din specialităţile mai sus menţionate, deoarece acesta include și o serie de exerciţii de învăţare și de întrebări de autoevaluare cu care se încheie fiecare capitol al tratatului.

        În cele 1.114 pagini, autorii celor 95 de capitole ale cărţii au reușit să îmbine într-un mod atractiv textul descriptiv cu imagini sugestive intraoperatorii de o calitate grafică deosebită.

Etichete: Chirurgie toracică

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.