Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tratat de ecografie cu contrast

Viața Medicală
Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU vineri, 23 decembrie 2022

Editura Medicală ne-a oferit, de curând, o carte masivă, dedicată ecografiei cu contrast – „Ultrasonografia clinică a abdomenului centrată pe explorarea armonică cu contrast”, realizată de Radu Ion Badea, Simona Ioaniţescu și Mihai Socaciu.

Coperta1

        Este încă o lucrare de pionierat în ultrasonografie în ţara noastră, așa cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani profesorul Radu Badea de la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. De data aceasta, domnia sa a ales doi colaboratori mai tineri, Simona Ioaniţescu de la UMF „Carol Davila” și Mihai Socaciu de la catedra dumnealui din Cluj-Napoca, spre a realiza primul tratat exhaustiv de ecografie cu contrast (CEUS) din ţară. Pentru ducerea la bun sfârșit a acestei lucrări monumentale, de aproape 750 de pagini, autorii au ales 35 de colaboratori din diverse specialităţi, toţi experţi în domeniul lor.

Este un volum masiv, cum de obicei vedem doar prin librăriile din Occident, cu coperţi cartonate și pe hârtie de lux, cu ilustraţii de mare calitate.

Într-adevăr, în abdomen nu sunt doar organe digestive, astfel încât la realizarea cărţii au contribuit, pe lângă gastroenterologi și radiologi, și urologi, ginecologi, cardiologi, flebologi, chirurgi etc. Pentru că este un tratat, nu doar un atlas descriptiv, au fost invitaţi să contribuie și anatomiști, patologi, farmaciști etc.

Cartea rezultată este o piatră de temelie pentru cei care practică sau se instruiesc să treacă de la ecografia generală la ecografia de contrast și presupunem că va obţine în curând chiar Premiul Academiei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.