Newsflash
Apariții editoriale

Tratament specific pentru AVC

de - ian. 22 2016
Tratament specific pentru AVC
     Accidentul vascular cerebral ischemic acut (AVC) rămâne cea mai frecventă cauză a internării, precizează dr. Daniela Neagu, șefa secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou“ din Suceava. În nr. 1–4/2015 al revistei Bucovina medicală este abordată această urgență neurologică, standardul de aur în diag­nosticul AVC fiind examenul computer tomograf nativ. Începând cu 2015, spitalul județean sucevean este singurul din țară în care se efectuează tratamentul specific acestei patologii, respectiv tromboliza farmacologică prin administrarea intravenoasă de rtPA, alături de clinicile universitare din București, Iași, Tg. Mureș, Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca.
     Bolile cardiovasculare încă reprezintă principala cauză de deces în țara noastră, ne amintește dr. Titel Răzvan Cojocaru, cel care prezintă situația cardiologiei din acest centru medical. Cu o capacitate de 50 de paturi, în secția de Cardiologie au fost tratați 1.700 de pacienți în primele zece luni ale anului 2015, dintre care 245 cu infarcte miocardice acute. Secția a fost recent modernizată, dotată cu ecograf Vivid E9 de înaltă performanță, cu Doppler color și imagini 4D, iar echipa medicală își propune o creștere a gradului de conștientizare a factorilor de risc în rândul popu­lației și implementarea unor programe educative, în parteneriat cu decidenții. (Dr. C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe