Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tradiţie reînnodată

Viața Medicală
Dr. C. M. joi, 3 octombrie 2013
   Semnalăm apariţia numerelor 68 şi 69 (1–2/2013) ale buletinului informativ trimestrial al Grupării de Filatelie Tematică Crucea Roşie – Medicină – Medifila, la... doi ani de la precedenta ediţie. Scăderea numărului de adepţi ai filateliei în general, ai celei medicale în special, îndatoririle profesionale ale editorilor şi lipsa noilor entuziaşti sunt, potrivit profesorului Dan Dumitraşcu, preşedintele Grupării, motivele acestui nou hiatus în apariţia publicaţiei, care a luat sfârşit cu ocazia celei de-a patra ediţii a expoziţiei naţionale de literatură filatelică medicală Litmedifila, desfăşurate la Cluj-Napoca. Ştampila pregătită pentru eveniment îi reprezintă pe academicienii Octavian Fodor şi Marin Voiculescu, de la naşterea cărora se împlineşte un secol anul acesta. Numărul dublu al buletinului trece în revistă mărcile româneşti cu subiect medical emise în ultimii doi ani: cea înfăţişându-l pe Ioan Cantacuzino, în cadrul seriei „Premiere medicale“, în relaţie cu vaccinul antiholeric obţinut în 1913; seria de trei mărci lansată cu ocazia Zilei mondiale a proprietăţii intelectuale, care, pe lângă J. Cooper şi G. M. Hopper, o prezintă pe fiziciana Ştefania Mărăcineanu; emisiunea de mărci poştale dedicată împlinirii a 125 de ani de la înfiinţarea Institutului „Victor Babeş“; originalele seriei „Florile faunei“, înfăţişând flori alături de vieţuitoarele de la care îşi iau denumirea populară, inclusiv plante folosite în medicina umană şi veterinară: piciorul cocoşului, măcrişul iepurelui, limba mielului sau coada racului. În continuare sunt prezentate cărţi poştale cu subiecte medicale – combaterea fumatului, programe vaccinale, eradicarea ţânţarilor, profilaxia infecţiei HIV – emise în diferitele limbi vernaculare de pe subcontinentul indian. La rubrica „marcofilie“ sunt reproduse ştampile emise la Botoşani, care omagiază, printre altele, personalităţi din lumea medicală: psihologul Gheorghe Zapa, parazitologul Nicolae Leon, veterinarul Alexandru Ciuca. Sperând ca problemele amintite la început să-şi găsească rezolvare, aşteptăm cu interes viitorul număr neîntârziat al „singurului buletin informativ din Europa de Est şi unul dintre puţinele din lume destinat colecţionarilor de material filatelic, cartofilic, numismatic despre medicină, Crucea Roşie, farmacie, sănătate publică“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC