Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Teste grilă, explicaţii și răspunsuri pentru farmaciști

Viața Medicală
Dr. Irina BELOIU vineri, 3 septembrie 2021

SKM_C224Med21082518070Volumul Teste grilă de farmacologie a fost conceput de cadre didactice de la toate disciplinele de Farmacologie din Facultăţile de Farmacie cu tradiţie din România, pentru a veni în sprijinul studenţilor și absolvenţilor, în vederea susţinerii examenelor grilă de farmacologie din timpul facultăţii, a examenului de licenţă și a concursului de rezidenţiat.
Lucrarea are două părţi importante: Farmacologie generală și Farmacologia aparatelor și sistemelor: sistemul nervos central; sistemul nervos somatic; sistemul nervos vegetativ; aparatul respirator; aparatul cardiovascular; aparatul renal; aparatul digestiv; sângele și sistemul hematopoietic; inflamaţie, boli reumatice și boli alergice; boli metabolice; sistemul endocrin. Tot în această ultimă parte sunt cuprinse capitolele despre: vitamine, chimioterapia antivirală, antibiotice și chimioterapice antimicrobiene, chimioterapia antimicrobiană activă în tuberculoză, lepră și infecţii cu microbacterii atipice, chimioterapia antimicotică, cea antiparazitară și cea antitumorală.
Testele, prezentate în conformitate cu cerinţele actuale de evaluare a studenţilor, sunt de două tipuri: complement simplu (cu un singur răspuns corect) și complement compus (cu două, trei sau patru răspunsuri corecte). Toate grilele sunt însoţite de răspunsuri comentate, cu explicarea atât a variantelor corecte, cât și a celor incorecte, constituind o importantă resursă de informaţii concise pentru cel care va susţine un examen în viitorul apropiat.

Etichete: rezidentiat Teste grilă de Farmacologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.