Newsflash
Apariții editoriale

Terapii în HTA

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iul. 17 2015
Terapii în HTA
În numărul din iunie al revistei The BMJ – ediţia în limba română, Jonathan Mant şi Richard McManus pledează pentru amânarea tratamentului hipertensiunii arteriale de valori foarte mari până la aflarea cu exactitate a valorilor maxime tensionale. Tratamentul HTA trebuie intensificat atunci când tensiunea arterială rămâne deasupra ţintei terapeutice, însă inerţia clinică s-a corelat cu o creştere de 20% a deceselor şi evenimentelor cardiovasculare în timpul aşteptării intensificării tratamentului.
Jocalyn Clark atrage atenţia, în editorialul pe care îl semnează, asupra apariţiei din ce în ce mai multor reviste rapace care percep taxe mari pentru publicarea articolelor academice, fără a furniza servicii de editare corespunzătoare. Mai mult, articolele publicate nici măcar nu sunt indexate în sistemele de biblioteci consacrate. Principalele victime ale acestor reviste sunt cercetătorii din ţările cu venituri mici si mijlocii. La rubrica „Sinteze clinice“ găsim o analiză amplă a incidenţei, prognosticului şi tratamentului tuberculozei multidrog rezistente. Pacienţii cu tuberculoză rezistentă la orice fluorochinolonă şi agenţi de linia a doua prezintă rezultate terapeutice mult diminuate şi au prognostic mult mai grav decât cei cu forme mai puţin severe de rezistenţă sau care răspund la tratament.
Înţelegerea importanţei diagnosticului precoce al unui atac cerebral este esenţială în evoluţia ulterioară a pacienţilor care au prezentat simptomele specifice unei leziuni vasculare cerebrale. De aceea, în cadrul rubricii „Practică medicală“, Graeme Hankey şi David Blacker oferă câteva indicii de luat în seamă pentru diagnosticarea clinică rapidă a acestei patologii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe