Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Terapia intonaţiei melodice

  Numărul 1–2 pe 2013 al revistei Acta Neurologica Transilvaniae prezintă lucrări ştiinţifice pe teme diverse. Una dintre ele, „Terapia intonaţiei melodice în afazia nonfluentă din cadrul accidentelor vasculare cerebrale ischemice topografiate subcortical în emisfera stângă“, subliniază faptul că această metodă poate să amelioreze procesul de articulare, fiind o metodă „silabă-silabă“ („pacing“) sau „pas cu pas“. Rezultatele metodei variază în funcţie de topografia procesului lezional vascular din emisfera stângă, presupunând o emisferă cerebrală dreaptă intactă. Altă lucrare analizează evaluarea primară şi reevaluarea bolnavilor hemiplegici, esenţiale pentru a stabili şi ajusta planul de recuperare. „Indicele Barthel pentru tratarea bolnavului vascular cerebral“ prezintă rolul acestui test care vizează autoservirea (alimentaţia), transferul din scaun rulant în pat şi invers, toaleta personală, folosirea toaletei, îmbrăcarea, mersul pe teren plat, urcat/coborât scări – mersul pe trepte, îmbrăcat/dezbrăcat (echiparea), controlul sfincterului anal, controlul sfincterului vezical. Alte subiecte analizate sunt macroangiopatia diabetică, tulburările de vorbire şi limbaj şi subiecte de istoria medicinii româneşti. Revista Acta Neurologica Transilvaniae, ajunsă la al 18-lea an de apariţie, se adresează nu doar neurologilor, psihiatrilor sau neurochirurgilor, ci şi tuturor medicilor de familie şi medicilor internişti care doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele cu diferitele teme de actualitate în neurologie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.