Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tehnologii noi pentru un zâmbet mai frumos

Viața Medicală
Monica GEORGESCU vineri, 23 februarie 2018
În ultimii ani, obturațiile din compozit pentru molari și premolari au devenit o componentă importantă a stomatologiei, deoarece pacienții își doresc o restaurare unitară din punctul de vedere al culorii. În plus, tehnicile adezive oferă și alte avantaje, între care se remarcă abilitatea de a proteja substanța dentară dură rămasă. La obturațiile cu material compozit, deoarece acestea sunt lipite de substanța dentară, se urmărește atât îndepărtarea cariilor și a obturațiilor existente, cât și netezirea marginilor cavității. Din acest motiv, dinții capătă o rezistență mai mare odată cu finalizarea obturațiilor adezive. Despre acest subiect scrie dr. Sanzio Marquez (Brazilia) în numărul 4/2017 al revistei Dentalife. De la acesta aflăm că tehnica este foarte importantă, scopul principal fiind evitarea neetanșeităților și hipersensibilităților. Dacă se respectă aceste condiții, obturațiile cu compozit sunt net superioare – prin calitatea ridicată și estetica foarte bune – obturațiilor cu amalgam.

Evoluția tehnologiei 3D în domeniul medicinei dentare pune la dispoziția practicienilor toate uneltele necesare pentru rezolvarea unor situații clinice variate folosind un flux de lucru digital. În paginile următoare ale revistei, dr. Bogdan Oprea (Sibiu) prezintă cazul unei paciente pentru care s-a realizat o transformare totală a zâmbetului în mai puțin de 24 de ore, folosindu-se tehnica 3D. Este vorba despre implementarea conceptului de „one session dentistry” pentru un caz complex, apelându-se la un flux de lucru complet digital.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC