Newsflash
Apariții editoriale

Tehnologii noi pentru un zâmbet mai frumos

de Monica GEORGESCU - feb. 23 2018
Tehnologii noi  pentru un zâmbet mai frumos
În ultimii ani, obturațiile din compozit pentru molari și premolari au devenit o componentă importantă a stomatologiei, deoarece pacienții își doresc o restaurare unitară din punctul de vedere al culorii. În plus, tehnicile adezive oferă și alte avantaje, între care se remarcă abilitatea de a proteja substanța dentară dură rămasă. La obturațiile cu material compozit, deoarece acestea sunt lipite de substanța dentară, se urmărește atât îndepărtarea cariilor și a obturațiilor existente, cât și netezirea marginilor cavității. Din acest motiv, dinții capătă o rezistență mai mare odată cu finalizarea obturațiilor adezive. Despre acest subiect scrie dr. Sanzio Marquez (Brazilia) în numărul 4/2017 al revistei Dentalife. De la acesta aflăm că tehnica este foarte importantă, scopul principal fiind evitarea neetanșeităților și hipersensibilităților. Dacă se respectă aceste condiții, obturațiile cu compozit sunt net superioare – prin calitatea ridicată și estetica foarte bune – obturațiilor cu amalgam.

Evoluția tehnologiei 3D în domeniul medicinei dentare pune la dispoziția practicienilor toate uneltele necesare pentru rezolvarea unor situații clinice variate folosind un flux de lucru digital. În paginile următoare ale revistei, dr. Bogdan Oprea (Sibiu) prezintă cazul unei paciente pentru care s-a realizat o transformare totală a zâmbetului în mai puțin de 24 de ore, folosindu-se tehnica 3D. Este vorba despre implementarea conceptului de „one session dentistry” pentru un caz complex, apelându-se la un flux de lucru complet digital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe