Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tehnici noi de restaurare a dintelui

În numărul din mai (87) al revistei Dentalife, dr. Guyla Marada expune tehnica aplicării materialului GrandTEC, ca metodă de restaurare directă a dintelui natural. GrandTEC este o bandă din fibre de sticlă dens împachetate şi dispuse în paralel, impregnate cu o răşină fotopolimerizabilă. Manevra de restaurare a dintelui este descrisă apelând la prezentarea cazului unei tinere de 11 ani care a suferit o fractură coronară complexă la un dinte din regiunea anterioară. Dr. Raluca Grigoroiu prezintă, în cadrul rubricii „Educaţie profesională“, o clasificare recentă a ceramicilor moderne şi tehnologia de prelucrare CAD/CAM, care utilizează dioxidul de zirconiu ca substrat al tehnicii de prelucrare. Zirconiul stabilizat parţial cu ytriu are o structură stabilă care conferă pieselor protetice o rezistenţă mecanică deosebită. „Actualităţile“ revistei expun cititorului activităţile Zilei mondiale a sănătăţii orale, sărbătorită la 20 martie, având ca îndeletniciri aniversare o serie de manifestări de tipul cursurilor de profilaxie, concursurilor pe teme de igienă orală şi cursurilor de desen, desfăşurate în şcoli gimnaziale din întreaga ţară. În „paginile juridice“ ale revistei, av. Luciana Mihai explică pentru medicul dentist o serie de aspecte referitoare la posibilitatea de înregistrare fiscală a activităţii sale ca profesie liberală. (Otilia Radu)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.