Newsflash
Apariții editoriale

Stresul indus de malpraxisul medical

de D. D. M. - feb. 27 2015
Stresul indus de malpraxisul medical
    Editorialul publicat în Revista Medicală Română (numărul 4 din anul 2014), semnat de dr. Grigore Buşoi, redactorul şef al publicaţiei, este un omagiu adus unor personalităţi „vârfuri ale vieţii ştiinţifice medicale şi culturale româneşti“. Este o expunere în 11 acte, pentru tot atâtea nume, în care sunt punctate succint cele mai importante date din biografia fiecăruia în parte. Editorialul se încheie cu o scurtă comemorare a şase „cunoscuţi plecaţi dintre noi“ şi câteva „Notaţii finale“ mobilizatoare. Prof. dr. Gabriel Iacob oferă, în articolul „Sindromul de stres indus de malpraxis medical“, informaţii utile medicilor, cu scopul de a le reduce acestora vulnerabilitatea la contestaţii legale în instanţă. Pentru asta, spune autorul, prevenirea sau diminuarea stresului medical este obligatorie. Soluţiile, în viziunea sa, sunt educaţia medicală continuă şi buna comunicare a medicului cu pacienţii şi aparţinătorii. Dincolo de paginile în care sunt publicate articole din aria cercetării, a terapiilor şi câteva studii de caz, numărul de faţă al revistei ne oferă un articol interesant de istoria medicinii, semnat de Dinu Dumitraşcu, de la Catedra de Anatomie şi embriologie a UMF „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca, dedicat personalităţii lui Andreas Vesalius cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la naşterea sa. Vesalius a fost „un pionier al medicinii, stabilind noi standarde ale anatomiei moderne“. Articolul îi urmăreşte biografia în contextul istoric al Renaşterii, subliniind avansul pe care acesta l-a adus în domeniul cunoaşterii anatomice şi chirurgicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe