Newsflash
Apariții editoriale

Strategii și soluții terapeutice în oncologie

de Dr. Cristian TEODORESCU - aug. 9 2016
Strategii și soluții terapeutice în oncologie
   Endoscopia în oncologia gastrointestinală este utilizată, în prezent, în scop diagnostic, terapeutic și paliativ. Nr. 71 (martie/aprilie 2016) al revistei Cancerworld aduce în atenția publicului medical indicațiile acestei proceduri care permite detectarea leziunilor, facilitarea clasificării macroscopice a tumorilor și biopsia și aspirația cu ac fin a țesuturilor. În scop curativ, asigură rezecția cancerelor în stadii incipiente, dar poate fi utilizată și pentru implantarea stenturilor ori gastrostomia endoscopică percutanată, în scop paliativ, la pacienții cu boală oncologică avansată. Cercetătorii precizează că vârful de lance al diagnosticului endoscopic este detectarea leziunilor premaligne sau a cancerului incipient, iar rezecțiile submucozale pot înlocui tehnicile convenționale la anumiți pacienți.
     Noile metode de abordare a cancerului pancreatic fac subiectul unui articol, semnat de Ignacio Garrido-Laguna și Manuel Hidalgo. În condițiile în care peste 80% din pacienți manifestă recidive după rezecții, intervenția chirurgicală rămâne singura metodă curativă a acestei patologii. Medicii recomandă îmbunătățirea tratamentului sistemic și dezvoltarea unor strategii noi în acest sens, cu țintirea bolii în fazele incipiente și tratament neoadjuvant. În cazurile de boală avansată, țintirea unor compartimente ale tumorii, precum stroma, poate fi luată în considerare, iar imunoterapia va reprezenta sursa noilor soluții terapeutice în cancerul pancreatic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe