Newsflash
Apariții editoriale

Secretele sănătății și exodul medicilor

de Bianca URSU - iun. 1 2018
Secretele sănătății și exodul medicilor
    Revista Maramureșul Medical aniversează 20 de ani de la înființare, motiv pentru care dr. Felix Marian, redactorul șef al publicației, semnează un editorial în care face un scurt bilanț al evoluției revistei de-a lungul celor 71 de numere apărute până în prezent. Un articol interesant este semnat de dr. Marius Dan Pop, din care aflăm că modul cum este percepută alimentația și alegerile pe care le facem sunt doi factori importanți pentru sănătate și starea de bine. Acesta spune că, în ceea ce privește păstrarea sănătății, prevenirea îmbolnăvirii și eliminarea bolii, cultura chinezească consideră că hrana este ea însăși un medicament pentru om. Chimistul Aurelian Tecușan publică o analiză privind necesitatea dezinfecției apei, întrucât poluarea microbiană a acesteia are drept efect transmiterea unor boli cu caracter epidemic. Sunt prezentate metode de dezinfecție a apei, atât fizice – bazate pe fierbere, distilare și filtrare sau cu ultrasunete –, cât și chimice, care au la bază folosirea unor substanțe clorigene, iod și argint. Problema lipsei personalului medical din țară este prezentată de ing. Lazăr Aurel Pantea, care scrie că printre țările preferate de români pentru emigrare se numără Italia, Spania, Germania, Marea Britanie. Totodată, acesta menționează și modificările la legea salarizării din România, potrivit cărora se majorează salariile bugetarilor, în special cele ale medicilor. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe