Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Sacrificii de dragul unei idei

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE marţi, 17 martie 2015
   Cauzează vaccinurile autism? Este întrebarea pe care şi-o pune, încă din titlu, farmacistul Robert Ancuceanu, în articolul pe care îl semnează în numărul din februarie al revistei Viaţă + Sănătate. După ce trece în revistă mai multe studii şi analize, autorul opinează că este mai uşor să interpretezi datele într-o manieră impersonală, neutră, decât să fii părinte. Spune că cel puţin 20 de studii ştiinţifice realizate până în anul 2011 au avut rezultate negative în ceea ce priveşte asocierea între un posibil efect advers al vaccinării ROR şi autism. Încheie prin a-şi exprima regretul că nu există un vaccin şi împotriva ignoranţei. Dr. Dan Rusu, redactorul şef al revistei, tratează un subiect extrem de important şi, totodată, alarmant: creşterea numărului de copii supraponderali, sau chiar „adipoşi”, fenomen care pare că se extinde epidemic în ţările industrializate şi în curs de dezvoltare. Una din concluziile cercetărilor lui Yvonne Mühling de la Universitatea Duisburg-Essen, spune autorul, arată că terapiile conservatoare (fără medicamente) contra obezităţii, cu scopul reducerii greutăţii, nu au, în general, efecte spectaculoase. În paginile de final ale revistei, Cristinel Sava face o scurtă trecere în revistă a întâmplărilor de la săptămânalul francez Charlie Hebdo, de luna trecută. El spune că vrea să se folosească de acest incident ca pretext pentru o discuţie de altă natură: sacrificarea omului de dragul unei idei, al unui principiu.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC