Newsflash
Apariții editoriale

Rolul important al medicului de familie

de - iul. 17 2015
Rolul important al medicului de familie

    Medicina de familie în prevenirea şi controlul bolilor infecţioase este tema centrală a primului număr din 2015 al revistei Infectio.ro. „Ce poate să fie mai important pentru o ţară, pentru orice ţară din lume, în afară de sănătatea nou-născuţilor, sugarilor şi copiilor?“, se întreabă retoric profesorul Mircea-Ioan Popa, redactorul şef, înainte de a oferi nu doar răspunsul la întrebare, ci şi explicaţia pentru alegerea temei acestei ediţii: „Chiar dacă medicii de familie ar avea o singură sarcină, aceasta, tot am putea spune că aceşti colegi sunt cei mai importanţi pentru sistemul de sănătate din România. Copiii sănătoşi pot însemna tineri sănătoşi, adulţi sănătoşi, o Românie sănătoasă!“. Medicii de familie pot citi despre proiecte europene de utilitate pentru sănătatea publică din România (în speţă, despre proiectul ASSET) şi despre rolul cadrelor medicale în creşterea aderenţei la programul de imunizare, dar sigur vor găsi utile cele trei studii originale despre: Staphylococcus aureus rezistent la meticilină şi Streptococcus pneumoniae rezistent la penicilină; infecţiile orale şi pulmonare cu Candida spp.; etiologia şi susceptibilitatea la antibiotice şi chimioterapice a tulpinilor bacteriene izolate din infecţii ale tractului urinar. Sumarul este completat de o serie de sinteze din patologii precum infecţia HIV sau tuberculoza multirezistentă la tratament, precum şi de două prezentări de caz. (Dr. A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe