Newsflash
Apariții editoriale

Riscurile copiilor vegetarieni

de Dr. A. M. - apr. 9 2015
Riscurile copiilor vegetarieni
   În condiţiile în care apar tot mai mulţi adepţi ai diverselor regimuri alimentare vegetariene, copiii pot fi adesea expuşi unor riscuri carenţiale, mai ales atunci când din alimentaţia lor lipsesc nutrienţi esenţiali de origine animală. Un referat având ca temă tocmai dieta vegetariană la copil, publicat în Revista Română de Pediatrie (nr. 4/2014) de un grup de pediatri ieşeni, trece sumar în revistă câteva din principiile privind alimentaţia copiilor vegetarieni şi aportul caloric, proteic, lipidic, de fibre, vitamine, minerale. Riscul carenţial este maxim la copiii cei mai mici hrăniţi cu o dietă restrictivă. Se recomandă suplimentarea dietei vegetariene şi alimentele fortificate pentru a preveni eventualele deficienţe ale dietei. Cititorii interesaţi de acest subiect pot găsi şi un alt articol general, având ca temă alimentaţia şi îngrijirea prematurului şi a copilului cu greutate mică la naştere. Vă mai recomandăm, din acest număr al revistei Societăţii Române de Pediatrie, studiile despre somnologia pediatrică (autori: dr. Mihaela Oros, prof. dr. Florin Mihălţan), enterocolita ulcero-necrotică (dr. Elena Hanganu, prof. dr. Maria Stamatin şi colab.), respectiv malformaţiile cardiace congenitale la copii (dr. Mariana Puiac, prof. dr. Klara Brînzaniuc şi colab.). Conţinutul acestui număr este disponibil integral şi online, pe site-ul www.medica.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe