Newsflash
Apariții editoriale

Recomandări pentru manageri

de - ian. 10 2017
Recomandări pentru manageri

     A venit momentul să punem preț pe calitate în spitalele de stat, spune profesorul Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultății de Medicină a UMF „Carol Davila”, în interviul acordat revistei Medica Academica, numărul din octombrie. El crede că aceasta va fi preocuparea spitalelor publice în continuare, nu neapărat pentru un act medical de calitate, „că actul medical e același, până la urmă, aceiași oameni fac aceeași medicină, ci să fie niște spitale cu servicii mai de calitate” și cum toate acestea depind și de modul în care se pregătesc viitorii medici, Cătălin Cîrstoiu spune că la Facultatea de Medicină deja s-a început restructurarea planului de învățământ, în sensul că de anul acesta s-au redefinit materiile de studiu, s-a reașezat numărul de ore de curs și de lucrări practice. Câteva pagini mai încolo, dr. Ramona Ionescu, medic primar de boli infecțioase, semnează un articol cu o bibliografie impresionantă, cu recomandări pentru managerii din sănătate, făcute de Grupul european de studii pentru politicile de antibioticoterapie, în vederea scăderii consumului de antibiotice și a bunei lor utilizări. Printre altele, ea spune că lucrul în echipă și colaborarea între clinicieni, microbiologi, comitetul de control al infecțiilor nosocomiale și farmacie este necesară pentru succesul unui program de control al antibioticoterapiei. Apoi, doctorul Constantin Pandeli, medic de familie, este autorul unui interesant articol în care scrie despre feocromocitom, o patologie „nu tocmai rară în gestiunea medicului de familie”, care, nediagnosticată, are potențial letal, mai ales în cazul gravidelor. (D. D. M.) 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe