Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Radioterapia în oncologie

Viața Medicală
Dr. Cristian TEODORESCU vineri, 2 octombrie 2015
     În numărul din iulie 2015, publicația Politici de sănătate atrage atenția, printr-un interviu acordat de conf. dr. Nicolae Dan Straja, managerul Institutului Oncologic București, asupra necesității unei dispoziții teritoriale a centrelor de radioterapie, astfel încât pacienții să aibă acces la tratament chiar în județul de care aparțin. Fiind inclus în programul de radioterapie derulat cu Banca Mondială, IOB caută soluții de finanțare pentru dezvoltarea unor tehnici moderne de radioterapie.
     În articolul „Bolile oncologiei românești“, Mirabela Viașu descrie realitatea numărului de specialiști raportat la numărul de pacienți: „(…) în România, aproximativ 530 de medici oncologi și hematologi îngrijesc 105.000 de oameni diagnosticați cu cancer în fiecare an“. În același articol, prof. dr. Alexandru Blidaru, din cadrul Institutului Oncologic București, afirmă: „Este nevoie de o standardizare a indicației terapeutice și a tehnicilor chirurgicale, care trebuie să fie similare pentru toate centrele care operează afecțiuni maligne“. Existența unui singur aparat de radioterapie la un milion de români, depistarea tardivă a afecțiunii, lipsa distribuției teritoriale a aparaturii de specialitate sunt probleme pe care oncologia românească încearcă să le rezolve.
     Prof. dr. Adrian Săftoiu, președintele Societății Române de Endoscopie Digestivă, explică într-un interviu despre cancerul colorectal gravitatea acestei afecțiuni, care ocupă locul al doilea ca mortalitate neoplazică în România, și necesitatea introducerii unui program de screening colonoscopic.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.