Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Raci şi ROR

Viața Medicală
Dr. M.G.M. vineri, 4 iulie 2014
         Cel mai recent număr al revistei Viaţă+sănătate (iunie 2014) e despre cireşe şi nu numai. Proprietăţile cireşelor, 15 mituri îndrăgite despre alcool, un articol despre gonartroză şi un material despre screeningul pentru cancer sunt câteva dintre subiectele tratate în paginile revistei. Părinţii îngrijoraţi primesc informaţii despre vaccinul ROR într-un amplu articol, însoţit de surse de informaţii medicale online, precum şi de un tabel care prezintă comparativ compli­caţiile rujeolei, oreionului şi rubeolei, respectiv riscurile vaccinării ROR. Din acest număr am aflat că, urmarea faptului că gruparea hem are în centru un atom de cupru, şi nu de fier, sângele racilor are culoare albastră şi nu roşie. Este vorba de un frumos articol explicativ al cărăuşiei pe care o fac „cămilele“ oxigenului, moleculele de hemoglobină, pentru sănătatea organismului. De aseme­nea, din materialul de cardiologie ne reamin­tim cât de importantă este anamneza în stabilirea unui diagnostic corect în cardio­logie, cu un citat inspirat din William Osler: „Este mult mai important să ştii ce fel de pacient are boala decât ce fel de boală are pacientul“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC