Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Prevenția diabetului și insuficiența cardiacă

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU joi, 25 ianuarie 2018
     Diabetul zaharat (DZ) este una dintre problemele majore de sănătate publică ale secolului XXI, cu un risc ridicat de morbiditate și mortalitate prematură, afirmă prof. dr. Maria Moța în numărul 82 al revistei Medica Academica. Prevenția dia­betului zaharat este impusă nu numai de creșterea epidemică a acestei afecțiuni, dar și de gravitatea complicațiilor. În România, la acest moment, sunt aproape două milioane de persoane cu DZ și un număr și mai mare de persoane cu prediabet.
     Insuficiența cardiacă are cel mai mare grad de mortalitate în rândul populației din întreaga lume, afirmă prof. dr. Lucian Petrescu și prof. dr. Simina Crișan. Mortalitatea în primul an de la diagnosticare este de aproximativ 20%, iar după cinci ani ajunge la 40–50%, ceea ce în multe sisteme de sănătate înseamnă o cifră mai ridicată decât în patologia oncologică.
     Activarea imunității celulare și umorale în sclerodermia sistemică (ScS) și sinteza de autoanticorpi sunt considerate a fi consecința perturbărilor microvascularizației și a anomaliilor imunologice apărute în cadrul neoplaziilor, afirmă dr. Iulia Szabo, în paginile aceleiași reviste. Conceptul de anticorpi funcționali este o realizare majoră a ultimilor ani, dezvoltată în încercarea de a înțelege patogeneza complexă a ScS.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC