Newsflash
Apariții editoriale

Plagiatorul, parazitul și cămila

de - aug. 10 2015
Plagiatorul, parazitul și cămila

„Cămila trece greu prin gaura acului, e un proces dureros, și mai face și gălăgie. Totuși, pare că acum acest proces, dezlănțuit, nu mai poate fi întors înapoi, oricât de tare va țipa cămila“, scrie Delia Budurcă  în simpaticul editorial dedicat „siluetei ideale“ a bugetului sănătății. Pe coperta numărului din iunie al re­vistei Medica Academica se află prof. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului „Carol Davila“, care îi răspunde tot redactorului șef, într-un interviu conștiincios realizat, la întrebări privind adresabilitatea spitalului, situația finanțării pe zona de dializă și perspectivele pentru cercetare ale instituției. Interviul dezvoltă și aspectele culturale ale activității profesorului Penescu, concertmaestrul Orchestrei Medicilor, care amintește și de problemele financiare ale grupării de artiști-medici. Tot la secțiunea de „Leadership“, Delia Budurcă scrie despre evenimentul care a marcat 80 de ani de la înființarea Academiei de Științe Medicale. M-aș fi bucurat tare dacă nu l-ar fi citat pe Victor Ponta, fără nicio urmă de distanță luată față de afirmațiile acestuia. Nu de alta, dar când un plagiator vorbește despre performanță în știință și cercetare, singurul gest elegant este să îl ignori. Dintre articolele pur medicale din revistă am remarcat textul semnat de conf. dr. Manole Cojocaru, o analiză asupra anemiei induse de parazitul malariei, un subiect poate curios ales în context românesc, dar oricum interesant.  (A. N.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe