Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Pe larg despre recuperarea medicală

Viața Medicală
Dr. Irina BELOIU vineri, 30 aprilie 2021

Subiectul contracturilor musculare este prezentat în detaliu, cu toată complexitatea lor, în cea mai recentă carte, apărută la Editura Medicală.

Contracturile musculare sunt definite printr-o contracţie tonică a unui
mușchi sau a unei grupe musculare din cauze patologice. Ele pot fi dureroase sau nu, reversibile sau fixate, paroxistice sau permanente.
Subiectul este tratat pe larg în cea mai recentă carte apărută la Editura
Medicală.

contracturile-musculare-ion-ionescu

Lucrarea Contracturile musculare, de dr. Ion Ionescu, este structurată foarte sistematizat în trei părţi importante. Se începe cu consideraţii generale despre mișcare, noţiuni de anatomie funcţională, biomecanică și fiziologie musculară, fiziopatologie a aparatului mio-artro-kinetic.

În continuare sunt trecute în revistă cele mai însemnate metode terapeutice care au efecte decontracturante: hidrotermoterapia – sunt prezentate efectele aplicării căldurii/recelui asupra musculaturii, metodele de hidrotermoterapie locală și generală); electroterapia – curenţii de joasă/medie/înaltă frecvenţă, terapia cu ultrasunete, cu laser de joasă
frecvenţă; masajul, kinetoterapia; strechingul muscular și al ţesutului necontractil, cu beneficii și contraindicaţii.

Ultima parte descrie contracturile musculare în contextul patologiei reumatismale inflamatorii cronice, mai precis în poliartrita reumatoidă și spondilita anchilozantă, precum și în contextul patologiei posttraumatice, a cărei incidenţă prezintă o creștere tot mai alarmantă.

În primul caz sunt prezentate, pe lângă manifestările clinice articulare și musculotendinoase tipice, și metodele de recuperare funcţională, iar în cel de-al doilea, se pune accentul pe sechelele posttraumatice și, de asemenea, pe recuperarea lor funcţională.

Conţinutul acestei cărţi este de mare interes și deosebit de util tuturor medicilor specialiști în recuperare medicală fizică, fizioterapeuţilor/electroterapeuţilor, kinetoterapeuţilor, maseurilor, profesorilor de CFM.

Etichete: contracturile musculare recuperare medicala kinetoterapie Fiziokinetoterapie/ Recuperare medicală ion ionescu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.