Newsflash
Apariții editoriale

Patru decenii

de - dec. 9 2014
Patru decenii
În spaţiul sud-est-european, Revista română de flebologie este prima publicaţie de profil. A ajuns la al optulea an de apariţie, cu regularitate trimestrială. Apare la Timişoara şi nu întâmplător, aici s-a născut flebologia ştiinţifică, aici se află sediul Societăţii Române de Flebologie. Revista este în relaţii excelente cu reviste surori din SUA şi Europa Occidentală. De la primul număr şi până în prezent, s-a dorit o publicaţie care face cunoscute experienţele personale ori colective în domeniu, naţionale şi internaţionale, cu rol formativ în obţinerea de noi competenţe profesionale; nu în ultimul rând, transmite informaţii din congresele Uniunii Internaţionale de Flebologie, a societăţii europene de profil, precum şi deciziile consiliilor mondial şi european (în care SRF este membră).
Numărul 1–2 din 2014 se întinde pe 200 de pagini. Este anul aniversar al Clinicii I Chirurgie UMF Victor Babeş Timişoara, înfiinţată şi organizată de acad. Pius Brînzeu, care a împlinit 40 de ani.
Firmilian Calotă, vicepreşedintele Societăţii Române de Flebologie, sub titlul „Polemici cordiale asupra patogeniei varicelor primare“ prezintă, cu delicateţe intelectuală, etiopatogenia varicelor membrelor inferioare, în teorie proprie, pe baza experienţei personale şi a unei bibliografii bine selectate. În traducere în limba română şi în facsimil, revista recunoaşte strădaniile şi experienţa doctorului Horaţiu Angelescu, chirurg flebolog care de-a lungul unei vieţi a promovat o metodă proprie de tratament a varicelor.
   Ghidurile europene pentru scleroterapie în bolile venoase cronice, traduse în limba română, se constituie într-o punere la punct pentru flebologii consacraţi, dar şi un util îndreptar pentru cei ce doresc să se profesionalizeze în domeniu. (Dr. Codruţ Ivan, UMF „Victor Babeş“ Timişoara)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe