Newsflash
Apariții editoriale

Parodontoza și convulsiile la copii

de Diana MĂRCULESCU - ian. 25 2018
Parodontoza și convulsiile la copii
     Suprafața rugoasă a tartrului facilitează aderarea și dezvoltarea plăcii bacteriene. În numărul din decembrie al revistei Viață+sănătate, dr. Andreea Ianoși explică cum contractul permanent al tartrului și al plăcii bacteriene cu gingia are ca rezultat o inflamație continuă a gingiei, ceea ce se va traduce pe termen lung și mediu în sângerări gingivale, retracție gingivală și osoasă deopotrivă, sensibilitate dentară, mobilitate dentară, având ca finalitate pierderea dinților. Pe scurt, așa se explică boala parodontală, cunoscută adesea și ca parodontoză.
     Convulsiile pot fi accidentale sau epileptice. Convulsiile accidentale pot apărea în cazul unor infecții (meningite, encefalite), în context de febră, în anomalii metabolice tranzitorii sau în urma unor intoxicații medicamentoase. Dr. Cristina Sbiera-Zavarache spune că atunci când astfel de simptome apar la copii, prima întrebare pe care medicul ar trebui să și-o pună este dacă manifestările descrise de aparținător sau chiar de copil sunt cu adevărat simptomele unei crize convulsive.
     În numărul aceleiași reviste, dr. Loredana Catrinescu afirmă că fiecare oră petrecută în fața televizorului a fost asociată cu scăderea vitalității și a stării mintale de bine. Mai mult, cercetători ai Universității din Harvard au observat faptul că în cazul persoanelor care făceau mai puțin de zece minute de activitate fizică pe zi și care petreceau mai mult de 21 de ore săptămânal la televizor, riscul de a dezvolta depresie este cu 13% mai crescut.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe