Newsflash
Apariții editoriale

Oncologie și medicină dentară

de - mar. 17 2017
Oncologie și medicină dentară
     Volumul 89, numărul 4/2016 al revistei Clujul medical, reunește, așa cum ne-am obișnuit, numeroase articole științifice realizate sub semnătura unor medici din România, dar și de peste hotare. Cititorii revistei se pot bucura din nou de lucrări de cercetare clinică și fundamentală, rapoarte de caz și articole de istoria medicinii. Medicina dentară este puternic reprezentată în acest număr. Din articolele pe această temă menționăm o trecere în revistă a literaturii de specialitate cu privire la folosirea materialelor bioceramice în endodonție, un studiu care evaluează relația dintre afecțiunile cardiovasculare și parodontoză, precum și rezultatele unui studiu menit să evalueze și să compare efectele diferitelor produse de igienă orală în ameliorarea halitozei.
    Celelalte teme abordate în acest număr vizează oncologia, patologia endocrină, dar și pneumologia și medicina legală. Cazurile clinice prezentate suscită și ele interes – îl voi menționa aici doar pe cel despre sindromul McCune-Albright, o afecțiune rară –, iar rubrica de istoria medicinii, semnată de prof. dr. Alexandru Rotaru, furnizează aspecte din biografia prof. dr. Cornel Tiberiu Opriș.(M. G.)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe