Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Nu totdeauna stresul este rău

Viața Medicală
Sorina BUZATU luni, 21 martie 2016
     Bine gestionat, stresul nu este un inamic. Dimpotrivă, poate ajuta performanța individului, dacă acesta se raportează la el într-un mod pozitiv, îi face față și îi dă un sens. Aceasta este o altă abordare a stresului, pe care revista Viață+sănătate o propune în ediția sa din februarie.
     La rubrica „Mituri din lumea medicală“, conf. dr. farm. Robert Ancuceanu semnează un articol în care spune, citând un studiu realizat în 2012, care a analizat răspunsurile a 30.000 de adulți din SUA, că efectele negative ale stresului sunt determinate de percepția pe care oamenii o au față de el. Acest lucru se întâmplă, evident, atunci când nu este prea intens, cronic sau frecvent. Percepția față de îmbătrânire are un efect similar, mai spune autorul, persoanele cu percepții pozitive despre îmbătrânire putând trăi mai mult cu 7,6 ani decât cele cu percepții negative.
     Depresia, ca factor deter­minant al numeroaselor boli, este un alt subiect abordat de revistă, prin articolul semnat de Naomi Macaru. Medicul american Neil Nedley, spune aceasta, a experimentat în programul său de recuperare o abordare holistică a pacientului, afirmând că depresia este vindecabilă. Pacientul trebuie să facă schimbări legate de stilul de viață, dietă, percepția asupra stresului, succesului și eșecului.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC