Newsflash
Apariții editoriale

Noutăţi medicale locale și internaţionale

de Cristina GHIOCA - ian. 14 2022
Noutăţi medicale locale și internaţionale

Ultimele două numere din anul 2021 ale revistei Medicine Pharmacy Reports abordează subiecte de actualitate, de la pandemia de COVID-19 și până la probleme din domeniul oncologic.

Numărul 3/2021 este deschis de o metaanaliză despre rolul receptorilor androgenici în cancerul de sân. Analizând 12 studii apărute anterior, colectivul de autori din București și din Argeș concluzionează că receptorii androgenici au potenţialul de a îmbunătăţi prognosticul pacienţilor cu cancer mamar.

Coperta MPR 3

Un articol interesant este și cel despre utilizarea telefoanelor inteligente pentru colectarea informaţiilor medicale ale pacienţilor stomatologici. Acest lucru ar îmbunătăţi procedura de colectare a datelor, reducând și timpul necesar pentru înregistrarea acestora.

Numărul 4/2021 al revistei abordează afecţiunea COVID-19 din perspectiva Gastroenterologiei, Sănătăţii Publice și Medicinei dentare. Colectivul de medici clujeni format din dr. Vladimir Posmag, dr. Liliana David și prof. dr. Dan L. Dumitrașcu prezintă „lecţiile” învăţate în ultimul an în ceea ce privește implicaţiile digestive în COVID-19.

Coperta MPR 4

De menţionat este și studiul realizat de un grup de cercetători din
Malaezia și Nepal care testează cunoștinţele despre COVID-19 ale studenţilor de la Medicină și Medicină dentară, dar și sondajul efectuat de un alt grup de specialiști clujeni despre conștientizarea, cunoașterea și comportamentul auto-raportat al profesioniștilor din sănătate referitoare la recentele probleme de siguranță privind utilizarea fluorochinolonelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe