Newsflash
Apariții editoriale

Noţiuni vechi și noi din medicina de laborator

de Prof. dr. Emanoil CEAUŞU - sept. 30 2022
Noţiuni vechi și noi din medicina de laborator

Volumul „Controlul calităţii rezultatelor analizelor medicale” ar trebui să fie prezent în biblioteca tuturor celor care lucrează în laboratoarele de medicină, dar și a medicilor clinicieni.

Editura Medicală ne-a obișnuit de foarte mulţi ani cu apariţia unor cărţi medicale de o incontestabilă valoare, cărţi care au contribuit în mod substanţial la formarea profesională a multor generaţii. O asemenea carte este Controlul calităţii rezultatelor analizelor medicale, având ca autoare două nume de referinţă în medicina de laborator: dr. Constanţa Popa și dr. Georgeta Sorescu.

controlul calitatii

Cartea se adresează atât personalului din laboratoarele medicale (medici, biologi, biochimiști etc.), cât și medicilor clinicieni, beneficiarii informaţiilor oferite de investigaţiile de laborator. La fel ca în multe alte domenii ale medicinei moderne, și în medicina de laborator dinamica cunoștinţelor este în prezent deosebit de mare. Foarte repede, unele cunoștinţe trebuie corectate sau chiar abandonate, în timp ce noi informaţii apar într-un ritm din ce în ce mai alert.

În acest context, pentru o cât mai bună și corectă informare a personalului medical, este necesar să apară, periodic, puneri la punct sub forma unor sinteze, elaborate de specialiști cu solide cunoștinţe teoretice, experienţă practică și multă receptivitate la nou.

Cartea îndeplinește în mod remarcabil aceste deziderate. Este o sinteză a datelor clasice care au rezistat verificării timpului și a celor mai noi date din literatură. Acestea sunt armonios îmbinate cu experienţa personală a autoarelor, experienţă câștigată în mulţi ani de predare, practică și cercetare. Numeroase reprezentări grafice și tabele, foarte bine realizate și explicate, favorizează o bună înţelegere și o mai rapidă asimilare a informaţiilor cuprinse în cele 262 de pagini ale cărţii.

Conţinutul este structurat în șase capitole, fiecare cu mai multe subcapitole. Noţiunile expuse sunt explicate pe larg, într-un mod accesibil cititorului. Ele sunt concretizate prin numeroase exemple, care au rezultat din activitatea de laborator și de cercetare a autoarelor.

Ultimele pagini cuprind o foarte utilă anexă cu legislaţia aplicabilă sistemului sanitar, laboratoarelor de analiză și personalului din laborator, valabilă de la data de 27 iunie 2022.

Citiți și: Apariţie bine-venită în domeniul terapeuticii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe