Newsflash
Apariții editoriale

Noi apariții la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - apr. 9 2021
Noi apariții la MedicHub

Primele numere de anul acesta ale revistelor MedicHub au ieșit de sub lumina tiparului. Printre subiectele abordate sunt telemedicina sau vaccinarea anti-COVID, dar și prezentările de caz din diverse specialităţi.

reviste MedicHub

Telemedicina crește conexiunea medic-pacient

        Prima ediţie din 2021 a revistei ORL.ro* are ca temă „Telemedicina”. „Progresele tehnologice nu au scopul de a îndepărta pacientul de medic, ci dimpotrivă, de a crește conexiunea medic-pacient”, spune, în editorial, conf. dr. Mădălina Georgescu, redactorul șef al publicaţiei. Printre multe alte subiecte, în același număr, regăsiţi prezentarea de caz „Dermatofibrosarcomul protuberans fibrosarcomatos retroauricular stâng”, o lucrare despre algiile oro-maxilo-faciale, precum și rezumatele prezentate la Forumul ORL.ro, care a avut loc online în 5 și 6 martie.

Vaccinul împotriva COVID-19 în sarcină

        Revista Ginecologia.ro** 1/2021 are o temă foarte actuală și de mare interes: „Vaccinul COVID-19, în sarcină”. „Prin această lucrare, ne propunem să ajutăm doctorii să poată informa, consilia și oferi indicaţii corecte de vaccinare acestei categorii aparte de paciente”, spun autorii. În același număr, regăsiţi și prezentarea de caz „O singură inimă nu e de ajuns – gemeni conjuncţi: diagnosticul prenatal și evaluarea malformaţiilor asociate”, precum și lucrarea „Diagnosticul imagistic al endometriozei profund infiltrative”.

Modificări hematologice în ciroza hepatică

        Numărul 1/2021 al revistei Oncolog-Hematolog.ro* vine cu o multitudine de teme interesante. În această ediţie, regăsiţi subiecte din domeniul radioterapiei, chimioterapiei, oncologiei chirurgicale, hematologiei, imagisticii, dar și din cel al îngrijirilor paliative. Dintre titlurile acestei ediţii, amintim: „Modificări hematologice în ciroza hepatică – o provocare în practica clinică” și „Imagistica trombozei venoase tumorale din carcinomul hepatocelular – esenţialul”.

Prezentări de caz utile în practica clinică

        Prima ediţie din 2021 a revistei Alergologia*, publicaţie a SRAIC, aduce o serie de subiecte variate și bine documentate: prezentări de caz foarte utile în practica clinică, ce atrag atenţia asupra unor etiologii mai puţin frecvente, dar și lucrări originale care aduc în prim-plan teme foarte actuale, având la bază informaţii de alergologie moleculară necesare pentru un diagnostic cât mai precis și care să conducă specialiștii spre untratament personalizat.

Sănătatea reproducerii, din perspectivă multidisciplinară

        Tema primei ediţii din acest an a revistei Medic.ro** este „Sănătatea reproducerii”, secţiune în care găsiţi lucrări precum: „Managementul cazurilor de infertilitate feminine”, „Obezitatea în sarcină și consilierea antenatală dintr-o perspectivă multidisciplinară” și „Depresia post-partum – prevenţie, diagnostic și abordare terapeutică”. La rubrica „Sinteze clinice” este prezentată lucrarea „Deficitul staturo-ponderal și nutriţional la copiii cu boli inflamatorii intestinale. Importanţa diagnosticului precoce la nivel de medicină primară”, iar la „Review”: „Carcinomul bazocelular – factori de risc și strategie terapeutică”.

Vaccinarea anti-COVID, sub lupa farmaciștilor

        Farmacist.ro*** 1/2021 aduce în prim-plan „Vaccinarea anti-COVID-19”. La rubrica „Farmacologie”, șef de lucr. dr. Cristina Daniela Marineci, asist. univ. dr. Andrei Văleanu, prof. dr. Simona Negreș și prof. dr. Cornel Chiriţă trec în revistă vaccinurile împotriva COVID-19 folosite în prezent, dar și unele cu potenţial de a fi autorizate în curând. De asemenea, discută despre mecanismele acţiunii imunogene ale vaccinurilor și platformele care au permis dezvoltarea acestora. Sunt prezentate și rezultate ale studiilor clinice care au investigat eficacitatea și siguranţa vaccinurilor. Totodată, regăsiţi lucrări precum: „Opţiuni farmacoterapeutice în afecţiuni neoplazice”, „Alimente fortificate și impactul asupra sănătăţii consumatorilor” și „Polimorfismul genetic și metabolismul beta-adrenoblocantelor”.

* Publicaţie creditată cu 10 puncte EMC

** Publicaţie creditată cu 10 puncte EMC pentru medici și cu 5 puncte pentru asistenţi medicali, asistenţi maternali și moașe

*** Publicaţie creditată cu 10 puncte EFC pentru farmaciști și 5 puncte EMC pentru asistenţi

ETICHETEEMCpuncte EMC

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe