Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Neurologie şi istoria medicinii

    Una din lucrările ştiinţifice prezentate în nr. 3-4/2013 al revistei Acta Neurologica Transilvaniae  aflată în al 18-lea an de apariţie –  abordează fac­torii de risc în accidentele vasculare cerebrale, iar alta descrie trei entităţi majore în fiziopatologia bolilor neurologice: excitotoxicitatea, inflamaţia şi procesele apoptosis-like. Interesante cazuri clinice discută despre sindromul Meige – entitate clinică reprezentată printr-un spasm distonic pe musculatura facială –, respectiv afazie prin hemoragia porţiunii anterioare a talamusului. Când leziunea afectează nucleul ventro-lateral stâng, realizează tulburări de limbaj de tip afazic, însoţite uneori de modificări ale vocii. Cititorii sunt informaţi despre metode de recuperare a afaziei la pacienţii cu AVC, prin tratamentul logopediei individual şi nu de grup, cu aportul psihologiei cognitive. Metodele de recuperare sunt diferite (clasică, sofrologică, hipnopedie, terapia prin intonaţie melodică etc.), în funcţie de particularităţile semiologice ale fiecărui pacient.
     La lucrările ştiinţifice au contribuit: Ştefania Kory Calomfirescu, Theodor Fisher, Damian Popescu, Sanda Maria Deme, Dragoş Cătălin Jianu, Adela Maria Moş, Marilena Kory-Mercea, Rodica Loloş, Cristian Marge, Vitalie Văcăraş şi Mircea Şerpe.
    Revista este utilă pentru medicii neurologi, psihiatri şi neurochirurgi, medicii de familie, dar şi pentru medicii internişti care doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele cu diferite teme de actualitate din neurologie şi din istoria medicinii clujene.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.