Newsflash
Apariții editoriale

Medicina lentă - o carte-pledoarie pentru un sistem de sănătate mai uman

de Redacția Viața Medicală - sept. 10 2020
Medicina lentă - o carte-pledoarie pentru un sistem de sănătate mai uman

Memoriile Victoriei Sweet, adunate în volumul "Medicina lentă - calea spre vindecare", apărut la editura Publica, reprezintă o lectură excepțională pentru orice persoană implicată în sistemul medical, practician sau pacient.

În perioada în care Victoria Sweet a lucrat ca medic, „serviciile de asistență medicală” au înlocuit medicina, „furnizorii” au început să se uite în laptop mai mult decât la pacienții lor și costurile au continuat să crească, într-o cursă feroce pentru obținerea eficienței. Și totuși, acea soluție pe care o tot ratează economiștii și arhitecții politicilor este uimitor de simplă!

medicina-lenta-victoria-sweet-editura-publica-narator

Medicina de bună calitate are nevoie de mai mult decât o tehnologie miraculoasă; are nevoie de timp – timp să răspundă corpului așa cum răspunde și informațiilor, timp să găsească diagnosticul corect și tratamentul potrivit.

Sweet știe acest lucru pentru că l-a învățat și l-a trăit de-a lungul unei cariere remarcabile. În această carte, relatează întâmplări memorabile despre profesori, medici, asistente și pacienți, dar și despre momentele în care a descoperit practicarea medicinei lente, pentru care a fost deopotrivă pionier și model inspirațional. Ne ajută să înțelegem că medicina este un meșteșug și o artă, dar și o știință. Ea funcționează la nivel relațional, personal și chiar spiritual.

Ca s-o practici, ai nevoie de o înțelepciune câștigată cu greu, pe care n-o poate înlocui niciun algoritm – acest lucru aduce laolaltă conceptele de „rapid” și „lent”, integrate într-o manieră de vindecare cu adevărat eficientă, eficace, sustenabilă și umană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe