Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Îngrijirea paliativă și managementul HTA

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU miercuri, 1 noiembrie 2017
     Paliația sau îngrijirile paliative reprezintă îngrijirile medicale oferite pacienților cu afecțiuni cronice grave, incurabile, constând în diminuarea durerilor, consilierea psihologică etc., afirmă as. med. Daniel Chetran, în numărul din septembrie al revistei Viață+sănătate. Cu toate că ideea paliației este în principiu una bună, există voci care declamă această practică, motivând astfel eutanasierea sau suicidul asistat.
     Tinitusul sau senzația auditivă falsă este o afecțiune răspândită, dar foarte puțin cunoscută în rândul oamenilor. Ea nu reprezintă o boală în sine, ci este de obicei un simptom al unor boli precum hipoacuziile, problemele circulatorii, traumatismele sau chiar depresia și anxietatea. Uneori, hipoacuziile pot fi provocate de anumite medicamente, spune Anca Modan, în articolul „Tinitusul – o afecțiune răspândită, dar puțin cunoscută”. Terapiile actuale propuse de medici, pentru tratarea acestei probleme, propun stimularea sonoră prin intermediul protezelor auditive.
       Dr. Ionel Bratu arată că, deși adesea oamenii și-ar dori ca hipertensiunea arterială (HTA) să aibă o cauză unică, acest fenomen este unul mult mai complex, boala fiind declanșată de fapt de numeroase cauze, cum ar fi ereditatea, alimentația, obezitatea, fumatul sau consumul de alcool etc. Pacienții care suferă de HTA pun accentul doar pe medicația prescrisă de doctor, dar nu și pe regimul obligatoriu, pe care trebuie să îl urmeze cu strictețe.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC