Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Hepatita C – boala sistemului

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU joi, 25 ianuarie 2018
     Pacienții cu hepatita C din România se confruntă adesea cu accesul deficitar la tratament. Mulți dintre ei sunt convinși că au fost infectați cu virusurile hepatitice tocmai din spitalele de stat, altfel nu-și găsesc răspuns la sursa infecției, arată un articol publicat în numărul 33 al revistei Optimism. În ultimii ani, în mod regulat, autoritățile au anunțat inițierea unor campanii de testare pentru diagnosticarea persoanelor cu hepatita C. De cele mai multe ori campaniile nu se transformă în programe coerente și transparente, care să urmărească depistarea acestei boli și să ofere tratament, monitorizare sau chiar posttratament.
      Dr. Rodica Mătușa vorbește în cadrul aceleiași reviste despre importanța aderenței la tratament și menținerea unui nivel viral nedetectabil, în cazul persoanelor care suferă de HIV. Majoritatea copiilor infectați cu HIV în anii 1987–1990 au devenit acum adulți și își doresc familii și totodată urmași sănătoși. Vindecarea acestei boli este preconizată de specialiști după anul 2030, lucru care ar duce la rezolvarea unei mari probleme cu care societatea se confruntă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC