Newsflash
Apariții editoriale

Gravitând în jurul iubirii

de Cristina GHIOCA - iul. 10 2020
Gravitând în jurul iubirii

După o pauză publicistică de un an, dr. Vasi Rădulescu iese din nou la rampă cu o poveste inedită. O altă poveste de iubire (editura Readers do good) este, în fapt, o confesiune.

Autorul prezintă o realitate pură, sinceră, transpusă în propriile cuvinte. Parcurgând-o, devenim martori la trăirile, poveștile, locurile și întâmplările care și-au pus amprenta asupra vieţii sale.

o poveste de iubire

Scrisă ca dintr-o suflare, cartea gravitează în jurul iubirii. Firul narativ urmărește una dintre poveștile de dragoste trăite de autor, care pare să-i fi marcat destinul, așa cum sugerează însăși dedicaţia de la începutul romanului: „dacă tu n-ai fi, eu nu m-aș mai povesti”.

Relaţia este dezvăluită treptat, printre alte istorisiri și gânduri ale autorului, suspansul fiind astfel menţinut pe tot parcursul cărţii. Pe lângă deznodământul mult așteptat, finalul cărţii ascunde și un semn de preţuire faţă de cititori.

Romanul este scris într-un limbaj viu, pe alocuri metaforic, dar pe înţelesul tuturor. Paleta de trăiri expuse este profundă, uneori copleșitoare. Autorul pendulează cu măiestrie între stări de bucurie pură, uimire, recunoștinţă, dar și tristeţe sau deznădejde.

„O altă poveste de iubire” ne aduce în faţă un scriitor ajuns la o maturitate literară, împăcat cu sine și cu ceea ce a trăit, cu un curaj admirabil care l-a determinat să aștearnă pe hârtie sentimente intime precum cele evocate în acest roman-călătorie.

Pare a fi, totodată, un demers eliberator, cum însuși autorul ne mărturisește: „Am scris această carte cu o greutate pe care n-am cum s-o mai descriu, dar a fost un act necesar. (...) Această confesiune îmi servește drept terapie. Știu că mă voi vindeca, niciodată deplin.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe