Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Frânturi de viaţă

Viața Medicală
Ramona Popescu vineri, 30 septembrie 2022

Când începi a răsfoi numărul 68/2022 al revistei PLAI STRĂBUN, te simţi ca și cum te-ai afla în faţa uneia dintre acele lăzi de zestre, bogat „încondeiată”, rămasă moștenire din moși-strămoși.

Nu-ţi poţi înfrâna curiozitatea să n-o deschizi și să începi a cotrobăi prin ea, să vezi ce-ascunde învălmășeala aceea de frânturi de viaţă.

Așa descoperi articole de ziar și afișe de cinema din anii ,30, fotografii-simbol ale iubirii și unităţii familiei, fragmente despre vieţi distruse de războaie și invazii.

Tot aici poţi afla povestea inginerului Raiului, pe numele său din buletin Eugeniu Iordăchescu, care a salvat de la demolare bijuterii arhitecturale și biserici bucureștene prin anii ,80...

Bogăţia informaţională și ineditul proiectelor te fac să te afunzi cu și mai multă înverșunare în căutări.

Te extragi cu greu din efervescenţa coloristică, biografică și tematică a pictorilor Dimitrie Berea, Margareta Sterian sau a expozanţilor de la atelierul internaţional de arte plastice Free Camp.

Și asta, doar pentru a te lăsa învăluit de acorduri clasice familiare, readuse la viaţă de participanţii la Concursul Internaţional „George Enescu” sau de artiști consacraţi, în cadrul Recitalului Extraordinar „Pagini de Istorie” de la Opera Naţională București.

Amintiri și trăiri dintre cele mai diverse îţi dau târcoale, dar alegi să te destinzi, căci evenimente și oameni aducători de frumos te-așteaptă să le descoperi istoria și-ţi dorești cu ardoare să afli despre „Posteritatea lui Nichita Stănescu” în viziunea jurnalistului Ioan Groșescu, despre activitatea social-caritativă a medicului stomatolog Răzvan Ionescu-Batta, despre proiectul muzical „Opera la Bibliotecă” iniţiat de sopranele Daniela Ciociea și Gladiola Niţulescu-Lamatic sau despre Festivalul „Musica Barcensis” organizat de Fundaţia Forum ARTE.

Citiți și: Afectarea digestivă în long-COVID

Etichete: plai strabun arte plastice free camp opera nationala bucuresti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC