Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  CULTURĂ  »  Apariții editoriale

Factori-cheie în terapia oncologică

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 1 iunie 2018
    Cel mai recent număr al revistei Cancerworld aduce în prim-plan o serie de subiecte actuale din domeniul oncologiei: taxonomia moleculară a cancerului de sân, tratamentul tumorilor primare și riscul metastazării, radioterapia fracționată și efectele sale asupra celulelor tumorale in vivo, chirurgia oncologică și factorii-cheie care influențează rezultatele etc.
    În numărul curent, Janet Fricker vorbește despre o abordare integrativă și o clasificare de precizie a tumorilor. Un studiu care a urmărit identificarea profilelor mutațiilor în cancerul de sân a constat în evaluarea a 173 de gene din probele prelevate de la 2.500 de paciente ce aveau cancer de sân. Mutațiile PIK3CA (40,1%) și TP53 (35,4%) au fost prezente majoritar. Studiul a împărțit mutațiile identificate în patru mari clustere, acestea putând identifica anumiți biomarkeri, utilizați pentru a testa noi tratamente.
    PROM (patient reported outcomes measures) utilizează evaluările pacienților asupra calității vieții înregistrând experiențele subiective prin intermediul unor chestionare. Există două tipuri de PROM: măsuri generice ale calității vieții și măsuri specifice bolii. Simon Crompton trece în revistă metoda PROM. Principalii responsabili de aceste tehnici de evaluare sunt The European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC), The Centre for Patient Reported Outcomes Research din Marea Britanie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC