Newsflash
Apariții editoriale

Evoluția infecțiilor și abordarea pacientului

de Bianca URSU - iun. 1 2018
Evoluția infecțiilor și abordarea pacientului
    Ziua mondială a sănătății este principala temă a numărului 53 al revistei Infecțio.ro. Alina-Alexandra Șerbănescu face o sinteză a influenței medicamentelor inhibitoare ale citokinelor proinflamatorii asupra evoluției tuberculozei. Potrivit autoarei, impactul IL-17 și al TNFα asupra tuberculozei a fost studiat și urmărit clinic in vivo și in vitro. Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu semnează, împreună cu mai mulți autori, o analiză privind utilitatea și reproductivitatea microcalorimetriei în diagnosticul infecțiilor ortopedice cu Staphylococcus aureus. Autorii subliniază importanța identificării rapide a infecțiilor prin metoda care descrie în timp real curbele de multiplicare bacteriană prin semnalul electric pe care acestea îl transmit. De interes este și articolul semnat de dr. Nicoleta Monica Fotea, din care aflăm că endocardita cu Streptococcus gallolyticus este asociată cu cancerul colorectal, acest lucru fiind exemplificat prin prezentarea concretă a cazului unui pacient. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe