Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Evoluția infecțiilor și abordarea pacientului

Viața Medicală
Bianca URSU vineri, 1 iunie 2018
    Ziua mondială a sănătății este principala temă a numărului 53 al revistei Infecțio.ro. Alina-Alexandra Șerbănescu face o sinteză a influenței medicamentelor inhibitoare ale citokinelor proinflamatorii asupra evoluției tuberculozei. Potrivit autoarei, impactul IL-17 și al TNFα asupra tuberculozei a fost studiat și urmărit clinic in vivo și in vitro. Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu semnează, împreună cu mai mulți autori, o analiză privind utilitatea și reproductivitatea microcalorimetriei în diagnosticul infecțiilor ortopedice cu Staphylococcus aureus. Autorii subliniază importanța identificării rapide a infecțiilor prin metoda care descrie în timp real curbele de multiplicare bacteriană prin semnalul electric pe care acestea îl transmit. De interes este și articolul semnat de dr. Nicoleta Monica Fotea, din care aflăm că endocardita cu Streptococcus gallolyticus este asociată cu cancerul colorectal, acest lucru fiind exemplificat prin prezentarea concretă a cazului unui pacient. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC